GÅSELIA 12, 4847 ARENDAL

+47 37 00 26 00

Smarthus

Unike muligheter

Hva er et smarthus?

Smarthus er et samlebegrep på produkter som benytter seg av teknologi for å styre ulike funksjoner i huset. Som regel har man en app eller et panel hvor du kan kontrollere alt fra lys til sikkerheten, men det krever at man gjør det tilgjengelig for systemet. 

I dag finnes det veldig mange muligheter og mange av dagens produkter kan kobles til de fleste systemene. La oss dykke mer ned i de ulike funksjonene man kan styre med et smarthus, og hvilke fordeler det kan gi deg. 

Varme

Alle varmeløsninger kan kobles til et smarthussystem. Enten det er vannbåren varme, varmekabler, panelovner osv. Noen av produktene kommer med ferdig integrert smartfunksjon, mens med andre trengs for eksempel et smart-termostat. Det skal uansett ikke mye til for å gjøre et vanlig produkt om til et smart produkt.

Varmestyring kan både gjøres hjemme eller på hytta. Fordelen med dette er at du kan regulere temperaturen alt etter behov og spare mye strøm. Skal du være borte en helg? eller hva med en lengere ferie?

Du kan stille inn temperaturen så den er lav når du er borte, men på vei hjem kan du sette den opp til normal temperatur igjen. Du sparer penger og har full kontroll. 

Sikkerhet

Det er mange produkter innenfor dette feltet som kan hjelpe deg ut av kjipe situasjoner og som samtidig kan spare deg for mye penger. Teknologien som før kun var tilgjengelig for alarmselskaper, har nå blitt allemannseie. Det betyr at du selv kan ta kontroll over sikkerheten hjemme og føle deg like trygg.

Brannalarm

Du kan koble til brannvarslere i systemet ditt. Hvis det skulle begynne å brenne gir de tidlig beskjed. Du kan legge inn egne innstillinger som for eksempel gjør at alt lys blir skrudd på samtidig. 

Innbrudd og tyveri

Du kan koble til sensorer på dører og vinduer som gir deg beskjed ved innbrudd. Hvis du kobler til sensorer inne og kameraovervåking kan du stille de inn til å ta opp film når alarmen går. 

Vann og fukt

Får du lekkasje vil du være glad for at du installerte en vann- og fuktmåler med vannstopp. Du får beskjed hvis det oppstår fukt i et uønsket område. Vannet blir stengt automatisk. 

Styring av lys

Når det gjelder smartstyring av lys så kan det enten kobles til en app hvor du kan justere alt fra av/på til tidskontroll. Man kan også få installert egne hovedknapper i huset som for eksempel skrur på «alt» lys eller skrur av alt lys. 

En slik knapp kan være hendig å ha på soverommet for å være sikker på at alt har blitt slått av. I appen kan du for eksempel bestemme at lyset på soverommet skrur seg på med 40% dimming kl.07 på morgenen. Her er alt mulig. 

Send oss en forespørsel

Vi følger deg opp i løpet av kort tid!