Riktig bruk av lys er veldig viktig når en skal pusse opp hus og leilighet. Her gir vi deg noen enkle tips om bedre lyssetting.

Tips om bedre lyssetting:

Utelys som tåler røff behandling

Den norske lampeprodusenten Noral har kommet med en serie utelamper med høy slagfasthet. Effektiv tetting gjør også at serien er spesielt godt egnet i fuktige eller støvete miljøer. Lampene finnes i flere modeller og farger.

Miljøvennlige lysrør

Philips har utviklet en teknikk som gjør at nesten 100 prosent av lysrøret kan gjenvinnes. For at du lett skal kunne kjenne igjen det resirkulerbare lysrøret, er endene grønne. Lysrørenes kvalitet, som lang levetid og høyt lysutbytte, er opprettholdt.

Lysregulerings system med fjernkontroll

ELKOlight er et enkelt fjernstyrt dimmersystem for belysning. Ved å trykke på fjernkontrollen kan du regulere lyset på en eller flere lamper. Alle funksjoner lagres i dimmebryteren, slik at lyset også kan reguleres herfra. Produsent: ELKO

Et nytt tilskudd til lavenergipærene

Varmen fra vanlige lyspærer kan gjøre lampeskjermene skjoldete. Dette unngår du ved å erstatte pærene med Osrams Dulux Classic. Denne lyskilden har samme fasong som en vanlig pære, gir like mye lys men med 70 prosent mindre energiforbruk. I løpet av den gjennomsnittlige levetiden på 12 000 timer, utgjør energibesparelsen ved å skifte fra 60 til 11W ca. 300 kroner ved en strømpris på 50 øre/kWt.

Bedre lys på badet

Nå har det kommet et alternativ til den tradisjonelle lysrørarmaturen på badet. Opptil dobbelt så mye lys vil de tre 20 watts halogenpærene gi. Leveres i hvit eller messing, med jordet stikkkontakt og eventuelt med dimmer. Produsent er SG as.