Rommet med de mange mulighetene: Vi er midt inne i den mørke årstiden. Kvikksølvet på gradestokken har krøpet altfor langt nedover, og det er blitt plagsomt vanskelig å komme seg opp fra den lune dyna. Nå kunne det gjøre seg med et baderom som ikke bare er varmt, men som også er tørt og trivelig å oppholde seg i.

Baderommet har mer og mer gått over til å være et «komfort-rom,» de fleste i dag stiller helt andre krav til hvordan badet skal være enn for bare noen få år siden. Endrede badevaner stiller dessuten helt nye krav til hvordan et moderne bad bør bygges opp og utformes. De badene som fungerte godt for noen tiår siden, får nå altfor stor og kontinuerlig belastning av bade- og dusjglade familiemedlemmer. Tidligere trodde vi også at flislagte gulv og vegger var vanntette. Men dette er slett ikke tilfelle. Og da gjelder det å ta sine forholdsregler.
De lumske vannskadene
De av oss som har baderom som ble bygd på 1970- og 80-tallet, er ekstra utsatt for vannskader. Om badene ser aldri så pene ut, så antas det at mellom 60 og 80 prosent av badene fra denne perioden har vann- eller fuktskader.

Huseierforsikringen dekker ikke disse skadene, fordi det dreier seg om forhold som har utviklet seg over tid. Alle som sitter i boliger som er noen tiår gamle, gjør derfor lurt i å sjekke våtrommene ekstra nøye selv om alt tilsynelatende virker normalt på overflaten. Å rive ned eksisterende vegger og tak er ofte eneste muligheten for å avdekke lumske fukt- og vannskader. Dersom man skal komme skadene til livs, er det som regel ingen vei utenom disse inngrepene.